OM OSS

Höga Kusten Pride Härnösand är en ideell kulturförening och ett årligt återkommande gratis event (tidigare hette det Härnösand Pride) där Härnösandsbor, närboende i kringliggande kommuner & turister besöker Härnösand för att delta i Pride aktiviteterna. Vi uppmanar butiker, restauranger och näringsidkare i Härnösand centrum att flagga med regnbågsflaggor, dekorera med ballonger i sina skyltfönster och sälja någon regnbågsprodukt. Vi vill att alla besökare ska känna sig extra välkomna under pride veckan och att hela Härnösand firar, stöttar och bidrar till allas likas värde.


Temat för 2023 är Express Yourself.


Höga Kusten Pride Härnösand sträcker sig över 3 dagar 9-11 Juni 2023. Den stora dagen med parad sker på lördagen 10 Juni. Vi har valt att ha Pride i Juni då det är den officiella Pride månaden som firas världen över till minnet av Stonewall, New York 1969 och den första paraden hölls i Juni på Christopher Street i New York 1970. Många pride evenemang arrangeras just under denna månad för att erkänna Stonewalls inverkan för HBTQIA+ personer världen över.

Vi som arrangerar festivalen kommer från DJ PRODUCER ACADEMY som är en 2-årig yrkesutbildning på Härnösand Folkhögskola. Vi gör detta under ämnet Evenemang & arrangörskap.


SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS


  • Vill du bidra finansiellt kan du göra detta annonymt (sätt in pengar på Plustgiro 72 05 71-9) eller genom att bli en samarbetspartner


  • Vill du bli vår samarbetspartener så får ni er logga på hemsidan under rubriken samarbetspartner och även på affischer som kommer synas på stan. Vi kommer även att tillgänglig göra bilder & videos från festivalen som ni kan använda.